miercuri, 7 mai 2008

Fumatul dupa 1 Mai :)

Cu 1 Mai si fumatul e o alta poveste :).
Am fost la o cabana super faina langa Belis, in Poiana Horii cu inca ceva prieteni. In grupul nostru erau doar 2 (un tip si o tipa) care fumau, dar i-am exilat pe terasa afara si am spus un Nu hotarat fumatului inauntru, asa ca a fost ok :) Am avut parte si de soare si de ploaie - si de chef si de odihnit :).Partea cea mai grea a fost dupa masa. Am facut afara foc si am facut niste gratare si mici cu cartofi pai de iti lingeai degetele nu alta! Am si mancat destul de mult cu totii, iar dupa o asa masa copioasa, cum stateam afara cu burta la soare si ne faceam siesta, aproape ca as fi dat orice ca sa pot trage macar un fum! Parca am inceput sa tremur de ciuda cand i-am vazut pe cei 2 fumatori ce linistiti isi savurau tigarile impreuna cu o bere! Asa de ciuda mi-a fost, ca am si aruncat berea la o parte si am trecut pe tarie - gin tonic :)- macar sa ma imbat de necaz!
Salvarea mea a venit de la Bobitza - cel mai simpatic prieten de la cabana


cu care m-am jucat in continuu, am alergat de el si dupa el :), si parca mi-a mai trecut pofta.
Ceea ce am observat/invatat pana acuma e ca :
1. Pofta de tigara moare ultima :)
2. Cu vointa poti muta muntii din loc. Vointa conquers all! Oricat de mare ar fi pofta de tigara, trebuie doar sa vrei si atunci o sa reusesti sa te tii departe de tigara.

Cam atat despre mini-vacanta mea de Paste -1 Mai. Voi cum ati petrecut?

Fumatul dupa Sarbatori

Salutare tuturor!
Am vazut ca avem prieteni noi care au spus NU fumatului si ii primim cu bratele deschise :)
Vreau sa imi cer scuze ca nu am fost activa in ultimul timp, dar banuiesc ca ma intelegeti - tinand cont de mini-vacanta Pasti -1 Mai.
Si ca sa revenim la oile nostre - sa va povestesc cu ce "greutati" m-am luptat in perioada asta. Primul hop a fost in sambata mare inainte de Pasti - am mers acasa la Bistrita si mi-a fost nespus de greu sa stau sa povestesc cu mama in bucatarie in timp ce ea fuma...Parca ceva nu era la fel, nu mergeau discutiile ca alta data :), tineam un mana un pix si mazgaleam pachetul de tigari, ma plictiseam ... a fost un chin ce mai! Am rezistat cum am rezistat. A 2-a chestie nasoala a fost Duminica: s-a terminat Postul si odata cu el si perioada pentru care am zis ca renunt la fumat! Nu va pot povesti ce lupta se ducea in mine, daca sa fumez macar o tigara, numai una sau sa incerc sa rezist in continuare. Ma gandeam pe de o parte, "uite am rezistat totusi 2 luni fara tigara - deci am dovedit ca pot sa traiesc fara ele - asa ca, ce mare branza daca mai fumez din cand in cand cate o tigara? Nu multe si nu in fiecare zi, doar la ocazii sau asa cand nu mai pot de pofta... aia nu inseamna ca m-am reapucat de fumat" iar pe de alta parte era ceva de genul " daca am reusit pana acuma, de ce sa nu incerc sa nu fumez nici in continuare? Uite ce bine ma simt, nu imi mai miros mainile si hainele a fum, si cu respiratia stau foarte bine, nu m-am ingrasat...de ce sa ma reapuc? Ce o sa zica prietenii mei care ma incurajeaza? Iar cei care au zis ca nu voi rezista fara tigara, se vor bucura ca au avut dreptate (da, am si astfel de prieteni :)...Asa de greu a fost, dar vreau sa va spun cu mandrie ca am reusit sa NU fumez!!! Cred ca cea mai mare contributie a avut faptul ca trebuie sa-mi dovedesc mie ca pot sa nu fumez si ca nu sunt dependenta :) Eu sunt mai puternica decat tigara, si Nu tigara ma stapaneste!
Si asa au trecut Pastele fara sa fumez :)Yuppiii :)