duminică, 21 septembrie 2008

6 luni fara sa fumez :)

It's been a while de cand n-am mai scris...scuze pot fi multe, dar nu o sa va plictisesc cu asta.
Vreau sa ma laud ca in 10 septembrie s-au implinit 6 luni de cand am renuntat la fumat!!! 6 luni, oau, inca nu imi vine sa cred! Pentru mine e o realizare foarte mare. Daca cu ceva timp in urma, mi-ar fi spus cineva ca ma voi lasa de fumat dintr-o data, i-as fi ras in nas :)..."Eu? sa renunt la fumat? ...poate mai incolo"...Asta a fost scuza pe care am folosit-o ani la rand,pentru a nu renunta la fumat. Imi facea o deosebita placere sa fumez o tigara dimineatza la cafea, la o barfa cu prietenele sau seara in ceva local. Cateodata, looking back, ma intreb sincer cum am reusit:) N-as putea sa va dau o "reteta a succesului" care sa aiba efect garanatat. Cel mai important lucru insa a fost vointa de a renunta. Stiam de mult ca trebuie sa renunt la fumat, ca nu e sanatos, ca poti face atatea complicatii, ca iti miros urat hainele, mainile si respiratia, eram foarte constienta de toate aceste lucruri. Ceea ce imi lipsea era insa vointa de a pune piciorul in prag si de a zice "Gata! De azi nu mai fumez deloc!". Momentul acesta a venit intr-un sfarsit, ca un impuls din partea unei prietene bune; Era intr-o vineri seara : "Vrei sa ne lasam de fumat amandoua? Putem incepe de luni..." Asa ca de vineri seara pana luni am avut timp sa ma "pregatesc psihic" pentru marea incercare ce ma astepta :)
Acuma, daca ar fi sa o iau de la capat, nu stiu daca as mai avea aceeasi tarie :) Dar atunci, am strans din dinti, cateva saptamani n-am mai iesit in nici un local, am mestecat orbit pana m-au durut falcile, am dezvoltat o pasiune nebuna ptr fistic, dar m-am tinut tare si uite ca deja s-au implinit mai bine de 6 luni...
Cred ca si blogul asta , precum si discutiile cu prietenii care treceau prin acelasi "chin" m-au ajutat enorm. Vedeam ca nu eram singura in aceasta batalie, asa ca am capatat oarecum curaj.
Oricum sunt foarte mandra de mine, si sper sa o tin tot asa!
Voi cum mai sunteti? :)

25 de comentarii:

Ella spunea...

Acuma, dupa 6 luni, imi vine destul de rar pofta de tigara. Imi par atat de indepartate vremurile cand nu concepeam mai mult de cateva ore fara sa fumez :) Ce ciudati mai sunt si oamenii astai si schimbatori.... :D

Ella spunea...

Promit ca postul urmator sa fie mai repede de 6 luni... :)

Anonim spunea...

:))) wow.. n-ai mai fumat de 6 luni!!
Eu nu am mai treas nici un fum, de 3 saptamani.. Inca nu sunt relaxat cand este vb de tigari :)))

rusuletz spunea...

salutare
deja avem 6 luni de cand nu am mai fumat? oau...chiar suntem tari! stiam ca a trecut ceva vreme dar 6 luni? asta chiar merita sarbatorit. deci unde, cand si cum? :)
in alta ordine de idei...intr-adevar conteaza mult vointa, dar si faptul ca si cineva drag se lasa si te sustine, si blogg-ul nostru, sau ma rog al tau...
Toate astea au facut ca cele 6 luni fara tigari sa treaca f repede... La fiecare tigara pe care o doream puneam mana pe tel si o intrebam pe prietena mea: ai fumat? asa asteptam un "da" dar "nu"-ul din vocea ei ma facea sa continuu in decizia luata.
Multumesc tuturor pe aceasta cale, inclusiv bunei mele prietene care daca nu ar fi perseverat in decizia noastra nu stiu daca azi as fi putut sa fiu asa mandra de mine ...miss u gy

Ella spunea...

Merci si tie tu Rus, ca daca nu insistai tu sa ne lasam de fumat, si acuma as fi fost intr-o pauza de tigara :D...Asa sunt la calc si scriu pe blog :) Oricum eu zic ca sunt mult mai castigata asa :))
Sa ne auzim cu bine :*

Anonim spunea...

Nici eu nu mai vreau sa fumez m am lasat de doar 3 zile dar inca nu mi e dor de tigara.Cel mai mult imi displacea sa merg in parc cu fetita mea si acolo sa aprind TIGARA.Dar acolo puteam fuma ....Sper sa nu ma mai apuc de tigari niciodata si nu o sa le las sa mi controleze viata

m.am.lasat.de.fumat spunea...

Salut. Felicitari pentru realizarea ta. M-am lasat si eu acum 1 an si 1 luna. Fumam aproape 2 pachete pe zi. Inca mai vine pofta de fumat...dar trece ;)

Bafta multa in continuare!

Anonim spunea...

Ciao fetele, Ana Maria si Ioana adica:)

Mi'am adus aminte de siteul care m'a ajutat sa ma las de fumat si am zis ca trec pe aici sa va salut:)

Deci prin martie fac si eu 1 an de lasat de fumat si pot spune ca sint bine, daca nu foarte bine.

Poate v'am mai zis ca m'am apucat si de sport, de alergat mai precis, iar momentan sint destul de in forma si de doua ori pe saptamina bag 15 ture de stadion ceea ce e bine zic eu. Lasati'ma sa ma laud ca am de ce ;) - de la urcat cu greu 10 scari+1pachet jumate de Lucky pe zi pina la alergat 6 km e un progres :))

Ma rog faza cu alergatul si sportul a fost mai mult de spaima sa nu ma ingras dupa ce ma las...

No sper ca sinteti bine, va pup. Si poate cine stie ne vedem la o cafea si o poveste, ar fi chiar fain.

Va pup, numai bine
Marius

ana spunea...

i eu incerc sa ma las de fumat, mi-am cumparat o tigara elecctronica de la www.renuntalafumat.ro pot sa zic ca nu am mai fumat de aproape o sapatamana, au o aroma faina de tot sai abia astept sa mai treaca o perioada ca sa pot schimba concentratia de nicotina pana ajung la nicotina zero. practic dependenta mea e de gest, stii de cate ori eram in baruri - iar acolo se fumeaza mult- si ca sa nu fumez tineam tigara in mana fara sa o aprind pana nu mai rezistam. cred ca asta e cel mai comod mod de a renunta la fumat. cand iti vine sa fumezi scot tigara din pachetel si mai trag cateva fumuri...

Anonim spunea...

buna
vreau sa ma las de fumat!:)
am vazut pe la tv o oranizatie ceva ce te ajuta sa scapi prin medicatie, informare. Stie cineva?
felicitari tuturor [entru PERFORMANTA

tigaraelectronica spunea...

Dupa mai multe nopti petrecute pe forumuri am aflat ca cel mai bun model de tigara electronica este DSE901. Si din acestea doar modelele facute de inventator (Sailebao Tehnology) sunt cele mai fiabile. Eu am cumparat DSE-901 de pe http://www.vapori.ro – si am reusit sa ma las instantaneu de fumat dupa 14 ani. Merita sa va documentati inainte de a da banii pe o prostie de calitate indoielnica. Recomand cu caldura!

Anonim spunea...

Salut,
tigara electronica e o porcarie, iti prelungeste agonia alimentandu-te cu nicotina.
Cel mai simplu e sa te lasi direct si sa te apuci incet sa faci sport.
eu m-am lasat de 3 luni si e foarte simplu.
Primele 2 saptamani au fost mai grele. Apoi incercati sa nu mai iesiti cu cei care fumeaza, sau sa iesiti mai mult in locuri unde nu se fumeaza - stadion, sala , sport.

Lucas spunea...

ciudata e treaba cu fumatul asta. am fumat 10 ani, si eram chiar nervos cand mi se impunea sa nu fumez timp de cateva ore. parca era un chin. pana a venit MOMENTUL. cred ca de asta tine. eu m-am lasat de fumat asa din ..NIMIK. am zis.. vreau sa nu mai fumez. si gata! am ami incercat treaba asta da a tinut 1 ora, dupa care mi-am aprins tigara. de aceea cred ca e vorba de acel Moment. habar nu am. am renuntat din acea seara, iar a doua zi am dat de cartea lui Allan Carr, "in sfarsit nefumator" care mi-a intarit mai tare ideea de a ma lasa. nu am decat o luna de cand am renuntat. insa in aceasta luna nu mi-am schimbat deloc obiceiurile, nici prietenii, am iesit cu ei in local, ei au fumat, eu nu. am fost in vizite la ei, au fumat, eu nu. a fost craciunul, revelionul, motive bune sa stai la barfa si la tigara cu trupa. am stat cu ei, dar nu am fumat. chestia cea mai ciudata si incredibila este ca nici nu mi-a fost pofta! ma uitam la ele cum fumegau in scrumiera si.. nimik. parca mi s-au spalat creierii. duresc tuturor care vor sa se lase de fumat sa aiba parte de acel moment, si sa le fie la fel de usor. multa bafta!

Anonim spunea...

Am reușit să scap de tutun cu Zyban (chiar dacă are efecte secundare - la mine e insomnia ,uitați-vă la ora la care public post-ul și durerile de cap, astea ar fi mai deranjante - merită, oricum sunt mult mai puțin nocive decât conținutul unui pachet de tutun) și cu ajutorul unei doctorițe extraordinare de la Institutul Marius Nasta : d-na Miruna Todor (programul Stop fumat). Am fumat 15 ani, mă uit în urmă și-mi spun:"Doamne, cât am fost de stupid!". Am avut o tentativă nereușită de a renunța la țigări acum câtva timp, aici îi dau dreptate lui Lucas, până nu a venit momentul nu m-am oprit. Lucurul de care mi-a fost teamă cel mai mult: că n-o să reușesc nici acum. Cum am reușit: am realizat că nu e o treabă de voință, culmea! e o treabă de hotărâre. Am spus GATA! și am crezut când am spus-o. Și așa a fost. Pare incredibil dar nu e, repet, renunțatul la fumat e un lucru care ține de hotărâre. La mine așa a fost.

M. spunea...

Eu zic sa incercati la inceput sa va lasati singuri de atatea ori pana cand sunteti siguri ca nu puteti face asta de la voi putere.
Daca dupa incercari esuate inca vreti sa va lasati ,rugati-va lui Dumnezeu sa va ajute. Va va ajuta !!
Eu asa am reusit. Cred ca totul consta in a rezista gandului aceluia de a fuma o tigara. Dumnezeu poate lua acel gand de la voi! INDRAZNITI!

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Anonim spunea...

ai mai fumat? au trecut 2 ani de atunci

METALMONSTER.RO spunea...

"Am dezvoltat o pasiune nebuna ptr fisting" :O

Valentin Bota spunea...

Buna, Ella!
Am citit cu mare interes toate articolele tale din dorinta de a ajuta o persoana draga mine care este fumator.
Eu nu fumez dar blogul tau m-a captivat.
Acum sunt curios sa aflu ce s-a mai intamplat cu tine in lupta cu tutunul inceputa in 2008 de cand te-ai lasat de fumat. Am observat ca si alti cititori au aceeasi intrebare.
Asa ca, daca ai timp, daca iti face placere, fie daca ai reusit sa te mentii abstinenta sau nu, scrie-ne cateva cuvinte despre experienta ta in acest domeniu, de la utlimul articol si pana azi.
Cred ca acest lucru va ajuta la fel de mult cititorii asa cum i-a ajutat blogul tau scris pentru primele 6 luni de renuntare la fumat.
Asteptam vesti!

facilitas spunea...

Renunta acum la fumat cu doar o sedinta laser!
Metoda rapida si dovedita pentru renuntarea la fumat.Pentru detalii si programari vizitati site-ul facilitas.net Va asteptam! Alege terapia laser anti-fumat!

facilitas spunea...

Renunta acum la fumat cu doar o sedinta laser!
Metoda rapida si dovedita pentru renuntarea la fumat.Pentru detalii si programari vizitati site-ul facilitas.net Va asteptam! Alege terapia laser anti-fumat!

adi spunea...

Grup de suport pentru cei care doresc sa renunte la fumat!

detalii aici: http://www.facebook.com/event.php?eid=134400389994949

masajerotic Pitesti spunea...

bravo, ai reusit...eu nu:((((

Masaj erotic Craiova spunea...

corect, totul e ambitie...bravo!, tine-o tot asa

Anonim spunea...

Eu am renuntat dupa ce am ascultat cartea lui Allen Carr in sfarsit nefumator. Cartea functioneaza, s-au lasat si alti prieteni de-ai mei, este gratuita, nu te ingrasi dupa ce renunti la fumat si mai poate fi gasita si in format audio aici: http://thepiratebay.se/torrent/5253249/%5BRO%5D_Audiobook_-_Allen_Carr_-_In_sfarsit_nefumator
Te pui in pat si o bagi in winamp si asculti cat vrei! multa bafta!