vineri, 11 aprilie 2008

Chestionarul Fagerstrom

Am gasit aici un chestionar pentru aflarea gradului de dependenta fata de nicotina. Este util inainte de a te lasa de fumat, pentru a-ti stabili o strategie cat mai buna pentru renuntarea la fumat.
Se stie ca doua persoane pot fuma acelasi numar de tigari, dar una dintre ele poate inhala de 20 ori mai multa nicotina decat cealalta, in functie de frecventa si profunzimea de inhalare a fumului de tigara.
Exista mai multe grade de dependenta de nicotina: usoara, medie, puternica si foarte puternica.
Fa asadar testul si construieste-ti apoi o strategie pe masura.
Mult succes!

6 comentarii:

Ella spunea...

Ca sa vezi ce chestie : fac chestionarul acuma, la aproape o luna dupa ce nu mai fumez, dar raspund la intrebari ca si cum inca as fi fumat :). Rezultatul : "Dependenta zero. Sunteti nefumator sau fumati ocazional. Am putea spune ca nu sunteti dependent de tutun..."

Eu??? Care fumam 2 pachete la 3 zile - e drept ca marlboro lights, dar totusi - avand o vechime in viciul asta de aproape 10 ani, care nu concepeam cafeaua de dimineatza fara tigara si care inca nici pana acuma nu stiu cum m-am abtinut sa nu fumez o luna - eu sa fiu fumator ocazional????
Ma simt jignita!

rusuletz spunea...

salut, bun test....chiar mi-o placut desi initial am avut aceeasi impresie k ella, ca nu ii pe bune, dar daca stai sa analizezi un pic... ajungi la concluzia ca dependenta cu placerea nu ii chiar tot una... mie mi-o iesit dependenta medie si pe bune ca se potriveste...un weekwnd fain tuturor

Anonim spunea...

si mie mi-o iesit

Ella spunea...

Ce ti-a iesit? :P

Anonim spunea...

cica mie mi'a iesit zero/ aiurea! doar ma stiu cum am fost...pff...

Ella spunea...

No vezi, aia ziceam si eu ....cum adica "nefumator" ? dar apoi m-o convins rus ca poate totusi are dreptate chestionarul :)