marți, 11 martie 2008

Cum am renuntat la fumat -a 2-a zi ....

Victorieeeeeeee! Prima zi fara tigara a trecut fara incidente majore :). Sunt fff mandra de mine. Mai ales aseara am avut cateva momente in care, daca as fi avut tigari in casa, sigur nu as fi rezistat. Thank God, I didn't!Vitzelul cu legume a iesit excelent :) pacat ca l-am mancat in jur de ora 10.30 :( in ritmul asta o sa ajung obeza. Pe de alta parte ieri nu am mancat deloc ciocolata, alune, cipsuri sau ale magarii folositoare in pacalirea poftei de a fuma. Doar vitel la 10 seara :).
Ah, e 9.43 si tot singura la birou cu cafeaua mea cu lapte stau.... :(
14.03. Am trecut cu bine peste primii nervi de cand m-am lasat de fumat! m-am certat cu idiotii de la UPC care de o luna de zile nu binevoiesc sa ma introduca in sistem, ca sa pot avea si eu net acasa ca tot natul :)....If you have a choice, don't ever pick them! M-am infuriat bine, am injurat putin ( ca de, sunt o lady! ) am facut reclamatii la toate numerele de telefon posibile si m-am mai linistit acum... Daca nu, imi pun Dolce :) Toate se rezolva pana la urma :).
Colega si prietena mea L (cea care s-a lasat de fumat ieri odata cu mine) a fost aseara in oras la bere cu prietenii ei fumatori si a rezistat tentatiei!!! Oau, bravo ei! Asta cumva parca ma ambitioneaza si mai tare...Trebuie sa reusesc si eu
P.S. Nu reusesc nicicum sa imi amintesc sa imi cumpar plasturi cu Nicorette....O sa imi pun un X mare pe mana, ca in generala :)
14.55. Asa imi trebuie o tigara de mooooor!!!!!!
15.03. Am mancat un mar mare verde din ala gustos gustos...Parca e un pic mai bine....sau nu? :)
15.12. Am aflat motivul hotarator care a stat la baza hotararii lui A de a renunta - care apoi m-a convins pe mine sa ma las iar eu pe colega mea L. :) Cica un coleg de-al ei de birou fumator a facut preinfarct si primul lucru pe care l-au intrebat doctorii a fost : "esti fumator? cat de mult fumezi? ".... Acum ei nu spun ca fumatul a fost cauza infarctului, dar a contribuit si acesta intr-o proportie destul de mare, alaturi de stres, regim alimentar, sedentarism etc. Povesti din acestea auzi mii si mii , dar cred ca e altfel cand se intampla unui apropiat.Pacat insa ca aproape intotdeauna trebuie sa se intample ceva rau care sa iti deschida ochii si sa te determine sa te opresti. Parca intotdeauna e nevoie de un eveniment neplacut, ca sa te mobilizezi.... Ei bine, la mine va fi altfel! Nu o sa astept sa patesc eu ceva, sau cineva drag mie! Nu mai fumez si pace!!!
17.14. Cica "Pensionarea poate fi unul dintre cele mai eficiente „medicamente“ antifumat, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Şcoala Medicală din Peninsulă, din Marea Britanie, citat de site-ul bbc.co.uk. Concluziile cercetării au arătat că 42,5% dintre persoanele aflate la pensie au reuşit să renunţe la ţigări, în comparaţie cu 29,3% dintre persoanele încă active. „Pensionarea este una dintre tranziţiile cele mai mari din viaţă. Multor oameni li se pare mai uşor să facă schimbări mari, după ce s-au pensionat, mai degrabă decât în restul vieţii“, oferă o posibilă explicaţie doctorul Iain Lang, conducătorul studiului. " - dupa cum ne informeaza EVZ. Si eu care ma gandeam ca motivul financiar ar fi determinant ptr pensionari :)

4 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari si bafta in continuare :D

Ella spunea...

Sa fie...am mare nevoie :)

rusuletz spunea...

Ma bucur ca am trecut impreuna si putem zice ca deja suntem fumatoare lasate...de 2 zile.Numai un fumator intelege prin ce am trecut si prin ce vom trece, pentru ca intr-adevar tigara ii un drog si iti trebuie multa putere sa renunti. Ca ai adus vorba de Nicorette...Tatal meu care si el e un fumator inrait lasat de 2 luni de acest viciu a folosit o perioada pastilele astea Nicorette...da zicea ca ambitia ii cea care ajuta...Oricum merita incercat....Bafta si sa ajungem invingatoare si la ziua a 3-a...

Anonim spunea...

sunt si eu in a 2-a zi si imi vine sa-mi bag in gura 3 tigari deodata. da lasa...iau o ntb si trece.....