luni, 10 martie 2008

Cum am renuntat la fumat -Prima zi ....

De azi cica "m-am lasat de fumat". Am fumat aseara ultima tigara destul de tarziu in jur de ora 12 jumate...pe balcon...singura...ploua incet....era ceatza deasa...parca si vremea ma sustinea in hotararea mea de a renunta la tigari.M-am socotit tot week-endul cum sa fac si cum sa dreg - o prietena buna mi-a spus vineri ca de luni (10 martie) renunta la fumat -si mi-a propus sa ne lasam amandoua. " E mai usor in 2" -mi-a zis.....Stiu ca e mai usor, mai ai cu cine sa plangi dupa o tigara, stii ca e cineva langa tine care trece prin exact acelasi lucru, ca si ei ii e la fel de greu, ca te intelege ...Asa ca m-am tot gandit la chestia asta, si tinand cont de faptul ca a inceput si postul, ca mai e cineva care face lucrul asta - m-am decis to give it a try.

Asa ca azi e prima zi fara tigara....
M-am trezit irascibila de dimineatza cu gandul "chiar nu voi mai fuma deloc? niciodata???"...Parca totul nu mai era asa de roz, si toate motivele si efectele nocive ale fumatului se estompau din mintea mea. Am ajuns la serviciu, mi-am facut o cafea... parca nu are nici un gust.Nici o barfa cu colegele despre week-end la tigara de dimineatza, stau singura la birou :(


9.10. Am dat toate tigarile unei colege fumatoare - am scapat de ele!
9.45. Life sucks, mi-e pofta de o tigara!
10.20. Iupppiiiii!!!Am reusit sa conving o colega (prietena buna de altfel) sa se lase si ea.Acum ma simt mult mai bine. Cica are ceva carte scrisa un fumator inrait care a facut cancer pulmonar ....Ar fi interesant de citit - o sa va spun si voua dupa ce o primesc :)
10.25. Am dat amandoua toate pachetele de tigari unei alte colege care fumeaza.
11.00. Mi-am facut o limonada - de fapt un pahar de apa plata cu lamaie stoarsa in ea.
11.05. Life sucks - tot mi-e pofta de tigara :(
Am vorbit cu prietena mea A - cea care m-a convins sa ma las. Si ei ii e greu - ne intrebam acum reciproc "pentru ce facem chestia asta de fapt? " , "de ce sa ne lasam totusi?" ...imi zice ca un prieten de-al ei s-a lasat de 2 saptamani . A e foarte ambitioasa ( a renuntat la fumat pentru 3 ani!!!! - dar apoi din prostie s-a apucat iar) "adica cum, el a reusit sa renunte si eu nu pot? O sa ii demonstrez ca si eu sunt in stare sa renuntz " - parca ma mai ambitioneaza si pe mine .
Adevarul e ca nu tremur, nu ma doare capul, nu am pulsul crescut ....ci doar o sictireala si o plictiseala si o chestie psihica care imi spune ce bine m-as simti dupa o tigara....
11.50. Still hanging in here... :(

14.25. In pauza de masa am fost si mi-am cumparat pantaloni de trening si vreo 2 tricouri. Trebuie sa incep sa merg la sala... mi-e frica de kilogramele pe care le iau in plus toti cei care renunta la fumat.Asa ca de maine merg la Pilates!

PS. Tot mi-e pofta de tigara...dar macar acuma sunt cumva resemnata... asta e :(

16.30. Ale naibii tigarile astea.... parca sunt incompleta daca nu fumez. E ok, ma simt bine, lucrez, ma pot concentra, dar parca lipseste ceva.... parca as avea mai mult spor si chef de lucru dupa o tigara... sunt curioasa ce voi face deseara cand teoretic nu voi mai fi asa ocupata...

16.40. Cred ca in drum spre casa, ma opresc pe la vreo farmacie sa imi cumpar Nicorette - plasturi, nu guma. Guma am auzit ca are un gust ingrozitor, si pe de alta parte imi place f mult reclama de la TV la plasturi cu Paulica saracu' care patzea tot felul de chestii nashpa pentru ca nu purta plasture Nicorette ca Dan(e foarte posibil sa incurc numele personajelor, asa ca imi cer scuze anticipat). Asa ca pentru inceput voi merge pe mana plasturilor, apoi mai vedem !

17.40. Ce bine ca am dat toate tigarile colegei mele! Daca as fi avut acum una, nu cred ca as fi rezistat tentatiei :(

21.28. Am facut ordine in casa, am curatat frigiderul, am spalat haine (cu masina de spalat , normal :)), acum fac vitzel cu legume.... Doamne cat de harnica pot fi!

P.S. Daca tot nu imi trece cheful de fumat dupa toate astea, poate fac si ordine in dulap.... :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare povestea..o zi din viata ta? activa zi

Anonim spunea...

e misto dak ai reusit sa te lasi d ele o sa incerc si eu sa vad dak pot sa reusesc merci mult dorinasul@yahoo.com