marți, 4 martie 2008

De ce sa renunti?

Sunt fumator inrait, pot sa spun ...Nu fumez exagerat (cam 2 pachete la 3 zile) dar fumez constant de vreo 9 ani. Si nu pot sa imi imaginez dimineatza fara cafea si tigara, sau un chef fara gin tonic si tigari :) Sunt irecuperabila, stiu :)...
Motivul pentru care am facut acest blog, este faptul ca pe langa satisfactia pe care ti-o da o tigara si care face 100 de puncte, efectele secundare nocive sunt evidente din pacate. Eu am incercat de cateva ori sa ma las de fumat.Cea mai lunga perioada fara tigari a fost de aproximativ 3 luni de zile (oau, stiu!). Celelalte au fost mult mai scurte si nesemnificative as putea spune.Ideea e ca am esuat lamentabil de fiecare data....Ceea ce am realizat pana acuma, e ca pentru a renunta la tigari, am nevoie de o motivatie foarte puternica dar si de ...sprijin.
De accea vreau sa ma adresez tuturor fumatorilor care vor sa renunte la acest obicei nociv, sa ne ajutam reciproc cu sfaturi, idei, solutii -orice pentru a scapa definitiv de dependenta de tigara.
Va voi tine la curent cu tot felul de informatii privind "metodele" de renuntare, motivatii pentru a renunta, sfaturi ale celor care au reusit sa se lase, opinii ale celor care au incercat sa o faca si nu au reusit, intr-un cuvant o gramada de chestii care ne-ar putea ajuta si motiva :)
Sa fie intr-un ceas bun!

3 comentarii:

rusuletz spunea...

Prima zi si la mine...tare greu imi trece ziua asta...desi am mai renuntat odata si vb bunei mele prietene m-am reapucat din prostie, de tura asta mi se pare ingrozitor de greu. Imi vin in cap zeci de chestii care sa ma faca sa o iau de la capat cu tigara...de ce de azi? ce o sa fac maine la cafeaua de dimineatza? cum o sa imi incep ziua altfel ca de alte dati? ma simt ok, nu am nevoie de asta...si inca cate...dar am si eu demnitatea mea.Toata saptamana trecuta am anuntat sus si tare ca de luni, adica de azi, nu mai fumez...Acuma chiar ma gandesc ca m-a luat gura pe dinainte...Dar nu pot da inapoi daca nu pentru propria mea sanatate macar pt gandul de a nu isi face restul o impresie de nashpa de mine...cum adica ma conduce o tigara? si nu ca nu as stii ca sunt daunatoare sanatatii...dar pana sa imi dau seama klar ca si eu o pot pati in vrun fel sau altul...lasati-ma sa am ca punct de plecare in incercarea de a ma lasa parerea celorlalti despre mine, poate asta o sa ma treaca cu bine de zilele ce vor urma...

Ella spunea...

Mult succes rusuletz! Sa speram ca impreuna o sa reusim sa fim invingatoare in lupta cu dependenta de tigara.
Cat despre motive, eu zic ca orice te impulsioneaza si te ajuta sa renunti - e un motiv al naibii de bun si... suficient :)

Anonim spunea...

sunteti sub lupa! toti sunt cu ochii pe voi daca reusiti :P